Gotowanie, pieczenie, blendowanie, miksowanie, mieszanie - to jest to!
Na dobry początek, coś słodkiego.
Muffiny bananowo-owsiane (12 sztuk)
składniki mokre:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1/3 szklanki cukru
- 2/3 szklanki płatków owsianych (często mieszam 1:1 płatki owsiane i musli)
- 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- szczypta soli
składniki suche:
- 1/3 szklanki jogurtu naturalnego
- 1/5 szklanki oleju
- 2 duże, dojrzałe banany
- 1 jajko (lub 2 mniejsze)
Mieszamy w misce składniki suche. W drugiej misce ugniatamy banany widelcem i dodajemy składniki mokre i dokładnie mieszamy. Następnie masę mokrą przelewamy do masy suchej i delikatnie mieszamy.
Pieczemy przez około 30-35 minut w 180 stopniach.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz