Obserwatorzy

czwartek, 19 czerwca 2014

Pieczone jabłko z konfiturą z czerwonej porzeczki i miodem

Dziś szybka przekąska. Pod stosami notatek i książek, w czasie sesji, trudno o jakąkolwiek wolną chwilę. Energetyczny, słodki kop dla naszego mózgu :)

Składniki (ilość sztuk według uznania)

  • jabłko
  • domowa konfitura z czerwonej porzeczki (można użyć np. gotowej żurawiny, ja uwielbiam tę z Ikei)
  • miód

  1. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni.
  2. Odcinamy górę jabłka z ogonkiem, dokładnie wycinamy gniazdo nasienne.
  3. Do otworu wkładamy konfiturę i pieczemy przez około 20-25 minut.
  4. Po upływie czasu wyciągamy i dodajemy do środka łyżeczkę płynnego miodu, pieczemy jeszcze przez 2-3 minuty.




Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz