Obserwatorzy

środa, 25 czerwca 2014

Złociste, jogurtowe muffiny

Proste w wykonaniu, przepięknie złociste i rozpływające się w ustach... Znikają w oka mgnieniu!
Składniki:

  • 120g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczeniu
  • 100g cukru
  • 2 jajka
  • 400 g jogurtu naturalnego (ja używam zwykłego, można również greckiego)
  • 90g rozpuszczonego masła


  1. Rozpuszczamy masło w rondelku.
  2. W misce łączymy wszystkie suche składniki.
  3. W drugim naczyniu mieszamy ze sobą składniki mokre, dodajemy ostudzone, roztopione masło.
  4. Składniki mokre dodajemy do suchych i mieszamy.
  5. Nakładamy do 3/4 wysokości papilotek, pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach, do uzyskania odpowiedniego koloru.
Z takiej ilości składników wychodzi mi 12 muffinek oraz 3 większe okazy




Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz